ارتودنسی یا عمل بینی! کدام یک اولویت دارد؟
از آنجا که عمل بینی یکی از رایجترین عملهای زیبایی در ایران است، از طرفی هم ارتودنسی دندان نیز یکی از مهمترین روشهای درمانی و زیبایی است، ذهن افراد درگیر سوالهای مختلفی در این زمینه میشود. سوالاتی که بسیاری از افراد از پزشک میپرسند این است که، اولویت با ارتودنسی یا عمل بینی است؟ آیا میتوان هر دو را به طور همزمان انجام داد؟ تاثیر ارتودنسی بر بینی چیست؟ برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
تاثیر ارتودنسی بر عمل بینی
ارتودنسی باعث اصلاح ساختار فک و تصحیح نحوه چینش دندانها است. بعضی از افراد فکر میکنند که ارتودنسی باعث زیباشدن دندانها میشود و این باور اشتباه است. ارتودنسی علاوه بر اهداف درمانی باعث زیبایی و ایجاد تناسب بین اجزای صورت میشود. از طرفی اختلال در بینی و تنفس دهانی منجر به ناهنجاریهای دندانی و فکی است. همچنین از ملزومات عمل زیبایی بینی، میتوان به تناسب بینی با اجزای لب و دهان اشاره کرد. پس ارتودنسی و بینی روابط بسیار پیچیدهای باهم دارند.
عمل بینی بیشتر در افراد بالای 18 سال انجام میشود. از طرفی برای بهتر نتیجه گرفتن از ارتودنسی، درمان در سنین کودکی پیشنهاد میشود. پس وقتی اول ارتودنسی انجام شود، فک و فرم لبها شکل میگیرد و تاثیر بسیار خوبی در نتیجه عمل بینی میگذارد.
اول عمل بینی یا ارتودنسی
اگر جراحی بینی به دلیل مشکلات پزشکی مانند شکستگی یا انحراف بینی انجام شود، بهتر است اول عمل بینی انجام شود، زیرا مشکلات تنفسی سخت و غیر قابل تحمل است. اما اگر عمل بینی به منظور زیبایی و اصلاح اندازه بینی انجام شود، در اینصورت اول باید انواع ارتودنسی (ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک و نامرئی) انجام شود تا بینی روی ساختار درست یا فک صحیح قرار بگیرد.
ارتودنسی همزمان با عمل بینی
ارتودنسی با حرکت دادن دندانها، فرم لبها و موقعیت آن را تحت تاثیر قرار می دهد. در عمل بینی، یکی از مواردی که جراح به آن اهمیت می دهد نوع لب و نحوه قرار گیری آن است. بنابراین اول بهتر است که موقعیت لب و فک تثبیت شود و سپس بیمار به جراحی بینی فکر کند.
همچنین در زمان درمان ارتودنسی، ارتودنتیست ممکن است هنگام کار، به بینی فشاری وارد کند. بنابراین بهتر است اول ارتودنسی انجام شود. حتما قبل از انجام رینوپلاستی با ارتودنتیست مشورت کنید.
فاصله بین ارتودنسی و عمل بینی
بهتر است با هر دو پزشک خود مشورت کنید. در بین این دو گروه به اتفاق نظر فاصله بین جراحی بینی و ارتودنسی را 6 ماه می شمارند و این زمان را مناسب می دانند. زیرا اگر جراحی بینی را قبل از اتمام ارتودنسی انجام دهید، ممکن است ارتودنتیست ملاحظه شما را بکند و دچار محدودیتهایی شود. همچنین اگر برای تنظیم براکتها فشاری به بینی و بخیههای آن وارد شود، شما را اذیت میکند.
روکش دندان بعد از عمل بینی
روکش دندان اساسا یک لایه نازک از پرسلن یا رزین کامپوزیت است که جلو و لبه دندان را می پوشاند. وقتی روکش دندان انجام می شود، به خودی خود روی بینی تاثیر می گذارد. در نتیجه متقاضی مجبور است که دوباره بینی خود را ترمیم کند و دوباره هزینه عمل بینی بپردازد.
انحراف بینی و ارتودنسی
گرفتگیی بینی و انحراف آن روی رشد فک اثر منفی می گذارد. باعث تغییر شکل فک بالا و پایین میشود و دندان ها نا مرتب و کج رشد خواهند کرد و در یک ردیف قرار نخواهند گرفت. بنابراین اول باید انحراف بینی درمان شود و سپس ارتودنسی صورت گیرد.
اول ایمپلنت یا عمل بینی
زمانی که فرد یکی یا چند عدد از دندان های خود را از دست می دهد، باید برای درمان آن ها اقدامات مختلفی را انجام داد. یکی از بهترین درمان ها ایمپلنت است. بعد از ایمپلنت افراد باید یک دوره استراحتی داشته باشند. بنابراین بعد از ایمپلنت نمی توان سراغ عمل بینی رفت. هر کدام از این عمل ها دوره نقاهت خاصی دارند، هر چقدر که بازه زمانی بین آن ها بیشتر باشد بهتر خواهد بود. ایمپلنت دندان یک عمل تهاجمی است، احتمال خونریزی وجود دارد. عمل بینی هم همینطور است. زمانی که شما این دو مورد را همزمان انجام دهید، فشار زیادی به بدن وارد می شود. بهتر است اول ایمپلنت را قبل از عمل بینی انجام دهید. حتما برای انجام چنین کارهایی مشورت لازم را با پزشکان انجام دهید.