سن مناسب برای ایمپلنت دندان چیست؟

آیا به فکر کاشت ایمپلنت دندان برای افزایش جذابیت لبخند خود هستید؟ داشتن یک دندان از دست رفته می تواند به چهره کلی شما آسیب برساند. دلایل زیادی باعث می شود ایمپلنت های دندانی مناسب دهان شما باشند. اولا، آنها جایگزین مناسبی برای دندان طبیعی شما و خود دندان هستند. ریشه های دندان جدید از جنس تیتانیوم هستند و به محکم کردن دندان جایگزین کمک می کنند. اما در چه سنی باید ایمپلنت دندان انجام داد؟ گرفتن ایمپلنت دندان در سن مناسب برای اطمینان از موفقیت ایمپلنت بسیار مهم است. پس برای کسب اطلاعات بیشتر به خواندن ادامه دهید.

فهرست محتوا

آیا باید به فکر کاشت ایمپلنت دندان باشید؟

ایمپلنت های دندانی فواید بی شماری دارند که آن ها را برای بسیاری گزینه ایده آلی می کند. برخی از مزایای اولیه کاشت ایمپلنت دندان عبارتند از:

  • از بین بردن نیاز به برداشتن دندان های جایگزین برای تمیز کردن آنها
  • جلوگیری از افتادگی صورت
  • بازیابی توانایی صحبت کردن و جویدن
  • کاملاً آویزان به نظر می رسند
  • هیچ ترسی از یک اتفاق شرم آور وجود ندارد که در آن دندان های شما هنگام خندیدن، غذا خوردن، عطسه کردن یا سرفه کردن از دهان شما بیفتد.

آیا برای ایمپلنت دندان خیلی جوان هستید؟

قبل از اینکه بخواهید نسبت موفقیت ایمپلنت های دندانی را دریافت کنید، باید مطمئن شوید که فک شما کاملا رشد کرده است. در بیشتر موارد، بیماران حداقل به سن اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی رسیده اند. با این حال، هنگامی که به یک دندانپزشک مراجعه می کنید، ابتدا از دهان شما عکسبرداری با اشعه ایکس انجام می دهند تا مشخص شود که آیا فک شما به طور کامل رشد کرده است یا خیر. این مهم‌تر از سن فرد است، زیرا هر بیمار پتانسیل رشد فک منحصر به فردی دارد.

در برخی موارد، می‌بینید که بیماران تا زمانی که به اواسط 20 سالگی می‌رسند، به بلوغ اسکلتی خود می‌رسند. بنابراین، انجام عکسبرداری با اشعه ایکس و تعیین بلوغ اسکلتی یک فرد بسیار مهم است. اگر زیر 18 سال دارید، دندانپزشکان اجازه والدین را قبل از انجام این پروسه دریافت خواهند کرد.

سن مناسب ایمپلنت در جوانان

آیا برای ایمپلنت دندان خیلی پیر هستید؟

50 درصد مردان و زنان بالای 65 سال حداقل یک دندان از دست داده اند. این آنها را به یک کاندید ایده آل برای ایمپلنت دندان تبدیل می کند، اما قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان در کرج بر روی یک بیمار با چنین سنی در کلینیک وصال، دندانپزشک سلامت کلی آنها را ارزیابی می کند. در برخی موارد، ممکن است افراد سالخورده ای که با پروتزهای متحرک زندگی کرده اند، برخورد کنند. عادت کردن به ایمپلنت های غیرقابل جابجایی دائمی در چنین مواردی می تواند برای آنها چالش برانگیز باشد.

سن مناسب ایمپلنت در افراد مسن

با این حال، با پرداختن به جزئیات بیشتر، متوجه مهم ترین تفاوت بین بیماران مسن تر و جوان تر ایمپلنت دندان خواهید شد. ابتدا باید مشخص شود که چرا بیمار دندان خود را از دست می دهد. بزرگسالان جوان معمولاً به دلیل ضربه و تصادف دندان های خود را از دست می دهند، در حالی که افراد مسن به دلایل طبیعی مانند پوسیدگی دندان یا بیماری دندان های خود را از دست می دهند.

مهم نیست دلیل از دست دادن دندان هایتان چیست، باید با یک دندانپزشک قابل اعتماد مشورت کنید و مشخص کنید که آیا برای درمان مناسب هستید یا خیر. آنها می توانند درمان مناسب ایمپلنت دندان را برای شما بیابند و مطمئن شوند که بهترین نتایج را دریافت می کنید.

چه زمانی باید ایمپلنت دندان انجام دهید؟

بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت دندان زمانی است که از راه رفتن با یک دندان از دست رفته خسته شده اید. ایمپلنت‌های دندانی به شما این امکان را می‌دهند که لبخند بزنید، غذا بخورید و راحت‌تر صحبت کنید. علاوه بر این، به شما کمک می کند سبک زندگی فعال تر و اجتماعی داشته باشید.

آیا من برای ایمپلنت دندان مناسب هستم؟

تقریباً هر کسی که یک دندان، چندین دندان یا تمام دندان های خود را از دست داده باشد، کاندیدای کاشت دندان است. استثناهای بسیار کمی وجود دارد. شما باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید و دهانی سالم و بدون پوسیدگی دندان یا بیماری لثه (پریودنتال) درمان نشده داشته باشید. هر گونه مشکل دندانی باید قبل از کاشت ایمپلنت برطرف شود. دندانپزشک شما می خواهد بررسی کند که بهداشت دهان و دندان شما از استاندارد بالایی برخوردار است، زیرا باید دندان های خود را تمیز و بدون پلاک نگه دارید.

به طور خاص، استعمال دخانیات شدید می تواند روند بهبودی را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است برای سلامت طولانی مدت لثه و استخوان اطراف ایمپلنت مضر باشد. ترک سیگار موفقیت درمان ایمپلنت شما را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

افرادی که کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دندان نیستند

اگر شرایط پزشکی خاصی دارید ممکن است برای درمان ایمپلنت دندان مناسب نباشید. اینها عبارتند از دیابت کنترل نشده، اختلالات لخته شدن خون، سرطان، مشکلات سیستم ایمنی و سوء مصرف مواد. دندانپزشک ایمپلنت شما می تواند به شما بگوید که آیا مشکل پزشکی وجود دارد که مانع از کاشت ایمپلنت می شود.

جوانان زیر 18 سال باید منتظر کاشت ایمپلنت باشند زیرا بافت استخوانی آنها به طور کامل رشد نکرده و فک آنها هنوز در حال رشد است. بنابراین سن مناسب ایمپلنت در درجه اول بالای 18 سال است.

آیا ممکن است فردی برای ایمپلنت دندان خیلی پیر باشد؟

از نظر فنی پاسخ منفی است. بسیاری از افرادی که در دهه 60، 70، 80 و حتی 90 سالگی خود هستند، ایمپلنت های دندانی انجام داده اند و نتایج درمانی عالی را تجربه کرده اند. از آنجایی که احتمال از دست دادن دندان در افراد در سنین بالاتر بیشتر است، ایمپلنت دندان اغلب یک راه حل عالی و رایج برای بریج ها و پروتزهای ثابت است.

مسائلی که بر سن مناسب ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد

حتی اگر از نظر فنی نمی‌توانید سن زیادی برای ایمپلنت‌های دندانی داشته باشید، تعدادی از عوامل سلامت مرتبط با سن وجود دارد که نامزدی برای کاشت دندان را رد می‌کند. یک بیمار مسن ممکن است از مشکلات سلامتی جدی رنج ببرد که عمل جراحی را به سلامت کلی یک خطر تبدیل می کند. در این موارد، جراحی دهان برای قرار دادن ایمپلنت ممکن است به نفع بیمار نباشد.

علاوه بر این، فردی که سال‌ها دندان‌هایش را از دست داده است، ممکن است در این مدت دچار تحلیل استخوان یا تحلیل لثه شده باشد. بدون تراکم بافتی مناسب، فرد کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان نیست. با توجه به این که، جراحی پیوند استخوان و پیوند لثه را می توان انجام داد، اما این می تواند چندین ماه به روند کلی درمان اضافه کند، که بیماران مسن ممکن است ترجیح دهند با استفاده از بریج یا پروتز سنتی از آن دوری کنند.

نتیجه گیری

سن نباید عامل کلیدی برای موفقیت ایمپلنت دندان باشد. ایمپلنت‌هایی که در بیماران سالم و مسن‌تر با استخوان کافی قرار می‌گیرند، می‌توانند با همان پیش‌بینی‌پذیری در بیماران جوان‌تر پاسخ دهند. هیچ کس نباید به دلیل ناتوانی در خوردن، جویدن، صحبت کردن و لبخند زدن، کیفیت زندگی خود را کاهش دهد.

 کلینیک دندانپزشکی وصال در کرج
کلینیک دندانپزشکی وصال در کرج

خدمات مهم کلینیک: ایمپلنت دندان، پروتز دندان، ارتودنسی دندان، کامپوزیت ونیر دندان

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
تماس با پزشک