جراحی پیوند لثه در کرج
از آنجایی که بافت لثه به تنهایی قادر به رشد مجدد نیست پیوند لثه در کرج توسط تیم پریودنتیست های (periodontists) آموزش دیده کلینیک وصال می تواند راه حلی مناسب برای افرادی که دنبال درمان هستند باشد. دقت داشته باشید که لثه ها همه کاره هستند. آنها دندان ها را عایق و حمایت می کنند تا از این طریق بتوانند از ایجاد عفونت جلوگیری کنند. لثه از نظر دفاعی خیلی کار می کند که اگر در معرض خطر قرار گیرند به راحتی می توانند آلوده شود خوشبختانه، پیوند لثه می تواند برای درمان بسیار کمک کننده باشد. حال این که چه زمانی باید آن را انجام دهید و این روش چگونه کار می کند؟ جزء شایع ترین سوالاتی که است که افراد از پزشک خود می پرسند تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید تا به تمامی آن ها پاسخ دهیم.
فهرست محتوا
چه چیزی باعث تحلیل و پسرفت لثه می شود؟
بیماری لثه به عنوان بیماری پریودنتال (periodontal) شناخته شده و همچنین یکی از دلایل علل تحلیل لثه هم در نظر گرفته می شود. هنگامی که برای اولین بار ایجاد می شود، به طور کلی باعث می شود لثه ها قرمز، متورم و تحریک شوند با درمان نشدن، باکتری های مسئول این عفونت شروع به حمله به بافت استخوانی حمایتی خواهند کرد این باعث می شود استخوان شکسته شود و لثه ها عقب نشینی کنند و باعث می شود باکتری ها در پاکت های تازه ایجاد شده بین دندان ها و لثه ها راحت تر تشکیل شوند. با توجه به آنچه گفته شد، تحلیل لثه همچنین می تواند به دلیل موارد زیر رخ دهد که از مهم ترین آن ها عبارتند از:
✳️ دندان قروچه و فشردن
✳️ نیش نامناسب
✳️ مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن بیش از حد سخت
✳️ پیرسینگهایی که بافت لثه را تحریک میکنند (از جمله سوراخهای لب و زبان)
✳️ ژنتیک
نشانه هایی که ممکن است نیاز به پیوند لثه داشته باشید؟
عقب رفتن لثه بزرگترین علامتی است که ممکن است به پیوند نیاز داشته باشید. دهان خود را باز کرده و با انگشتان خود دندان های خود را در جای خود نگه دارید. صورت خود را نزدیک آینه بیاورید تا بتوانید دندان های خود را بررسی کنید. اگر دندانهای شما بلند به نظر میرسند، ممکن است لثههای شما عقبرفته باشد. اما نترسید! ممکن است به دلیل مسواک زدن بیش از حد دندانهایتان دچار عقبرفتگی لثهها شوید سعی کنید هنگام اسکراب بدن خود را آرام کرده و از حرکات دقیق و ملایم استفاده کنید.
تست دیگری که می توانید انجام دهید این است که یک لیوان آب سرد بنوشید و بلافاصله بعد از آن یک نوشیدنی گرم بنوشید. به احساس دندان های خود در هنگام نوشیدن توجه کنید اگر درد ناگهانی را تجربه کردید، ممکن است دندانهای حساس ناشی از عقبرفتگی لثهها داشته باشید.
بسیاری از بیماران مبتلا به پریودنتیت به پیوند لثه برای ترمیم بافت های آسیب دیده خود نیاز دارند علائم پریودنتیت شامل خونریزی مکرر، بوی بد دهان و لثه های متورم می باشد که اگر هر یک یا ترکیبی از این علائم را دارید، باید فوراً برای درمان به مطب دندانپزشک مراجعه کنید که در صورت عقب رفتگی لثه هر چه سریع تر پیوند لثه را انجام دهید.
مزایای پیوند لثه
پیوند لثه (Gum Grafting) یک درمان ایمن و مؤثر برای لثههایی است که خیلی کوتاه به نظر میرسند. اگر لثه ها به درستی با دندان ها تناسب نداشته باشند، می تواند منجر به مال اکلوژن دندانی یا بایت نامناسب شود از مهم ترین مزایای که این روش به همراه دارد عبارتند از:
📌 پیوند لثه می تواند به از بین بردن حساسیت دندان ناشی از بیماری لثه کمک کند.
📌 پیوند لثه می تواند با بلندتر به نظر رسیدن دندان ها لبخند شما را جوان کند.
📌 پیوند لثه یک درمان عالی برای استفاده برای بیماری های پریودنتال است.
📌 پیوند لثه می تواند آسیب را ترمیم و از بروز هرگونه آسیب در آینده جلوگیری کند.
📌 روش پیوند لثه به مشکلات گفتاری ناشی از بیماری لثه کمک می کند.
📌 پیوند لثه میتواند مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را آسانتر کند.
📌 پیوند لثه می تواند برای بهبود ظاهر لبخند و بازگرداندن سلامت دهان و دندان استفاده شود.
جراحی پیوند لثه
این جراحی یک روش آسان است که برای انجام عمل داروی آرام بخش به شما تجویز می شود تا در طول فرآیند هیچ گونه درد یا ناراحتی احساس نکنید در مرحله بعدی مقداری بافت از دهان شما خارج می شود الته این موضوع به نوع پیوندی که انجام می دهید بستگی دارد.
در طی یک جراحی پیوند لثه، پریودنتیست بافت لثه را از ناحیه دیگری از دهان شما (معمولاً سقف) می گیرد و آن را به ناحیه ای که بیشتر به آن نیاز است می چسباند این تضمین میکند که بافت به مؤثرترین شکل ممکن با بدن یکپارچه شود و همچنین عملکردی مناسبی را داشته باشد دقت داشته باشید در بعضی از مواقع بسته به شرایط ممکن است از بافت اهدایی استفاده شود پس به منظور انجام آن به بهترین کلینیک دندانپزشکی در کرج مراجعه نمایید.
انواع روش های انجام پیوند لثه
با توجه به آنچه گفته شد، سه نوع اصلی پیوند لثه وجود دارد که می توان انجام داد. اولین پیوند یک پیوند لثه آزاد است که عمدتاً از بافت کام استفاده می کند این کار باعث ضخیم تر شدن لثه ها می شود. دومین پیوند بافت همبند زیر اپیتلیال است. پیوندهای لثهای مانند این برای پوشاندن ریشههای دندان هستند که میتواند حساسیت را کاهش دهد. سومین و آخرین نوع پیوند لثه به عنوان آلوگرافت ماتریکس پوستی بدون سلول شناخته می شود که از بافت اهدایی برای بازیابی لثه های آسیب دیده استفاده می کند.
اگر نیاز به لیفت لثه دارید، برای اطلاعات بیشتر به صفحه لیفت لثه مراجعه کنید.
نکاتی که بعد از عمل پیوند لثه باید رعایت کنید!
پس از اتمام، می توانید مطب دندانپزشک را ترک کنید. آرامبخش های شما تا چند ساعت از بین نمی روند، بنابراین باید از شخصی بخواهید که شما را به خانه برساند. نباید ناحیه ای را که پیوند شما در آن قرار دارد با انگشتان یا زبان خود لمس کنید. هنگام دراز کشیدن مراقب باشید و مطمئن شوید که سر خود را حمایت می کنید.
اگر تورم دارید، میتوانید یک کیسه یخ را روی صورت خود قرار دهید. یک کیسه پلاستیکی را با تکه های یخ پر کنید و در یک حوله ضخیم بپیچید. آن را برای دوره های کوتاه (حداکثر 15 دقیقه) بمالید تا آسیبی به پوستتان نرسد. دقت داشته باشید بعد از جراحی غذاهای نرم مثل پوره، سوپ و … را مصرف کنید همچنین استفاده از نوشیدنی هم مجاز است ولی به هیچ عنوان از تکه های بخ استفاده نکنید.
نکته: ورزشهای ضربهای که میتوانند به پیوند لثه شما آسیب برسانند باید برای مدتی انجام داده نشود.
سوالات متداول
در حین جراحی پیوند لثه، بیمار معمولاً تحت تأثیر بی حسی قرار میگیرد و درد کمتری احساس میشود. بعد از جراحی نیز ممکن است درد و تورم موقتی در منطقه مورد عمل رخ دهد اما با مصرف داروهای تسکین دهنده و رعایت دستورات پس از جراحی، این عوارض معمولاً کاهش مییابند.
زمان بهبودی به نوع جراحی، وضعیت فرد و رعایت دستورات پس از جراحی بستگی دارد. در بیشتر موارد، شفای کامل و دستیابی به نتایج نهایی حدود 6 تا 8 هفته طول میکشد.
بله داشتن درد، التهاب، خونریزی جزء عوارض و خطرات جراحی محسوب می شود.
دانستیم که….
میزان موفقیت جراحی پیوند لثه بسیار بالاست ولی باید دستورالعمل های دندانپزشک خود را دنبال کنید و روند بهبود پیوند خود را نظارت کنید. اگر متوجه علائم عفونت، مانند تورم شدید، تب یا چرک شدید، باید فورا به دندانپزشک خود مراجعه کنید. تورم یک عارضه جانبی رایج است، اما اگر به میزان قابل توجهی روی شما تأثیر گذاشت، با دندانپزشک خود صحبت کنید. بعد از دوره نقاهت می توانید فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید ولی حتما به بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشید.